Mitä yhteistä on fortnitella ja Hulluna Humppaa kursseilla?

Tanssiminen kuuluu kaikille, kaikenlainen tanssiminen. Tanssikoulumme tavoitteena on tulevien vuosien aikana saada nuoret tanssimaan, tällä kertaa paritanssimaan. 

Kipinä tanssimiseen voi syttyä vaikkapa pelistä – näin kävi, kun tanssinopettajat keksivät hyödyntää Fortnite-pelin liikemateriaalia lähtien liikkeelle flossauksesta ja kehittivät erilaisia tanssiversioita tästä liikkeestä ja muista pelin elementeistä. Tällä saatiin reilu vuosi sitten aikaan poikien joukkomarssin tanssikouluihin eri puolilla maailmaan, myös Suomessa. Näille nimenomaisille tunneille osallistuneista nuorista miehistä aika moni jäi koukkuun hienoon keholliseen lajiin nimeltä TANSSI. 


Fortnite logo
Kaksi poikaa selät vastakkain kädet puuskassa

Yle Uutiset raportoi tammikuussa 2019: ”Fortnite on suosittu, mutta kiistelty peli, joka liimaa lapset tuntikausiksi ruutujen ääreen. Pelillä on kuitenkin yllättävä sivuvaikutus —se on saanut erityisesti pojat tanssimaan! ”

Aasinsiltoja siis tarvitaan, jotta saadaan nuoret huomaamaan, että tanssiminen on itseasiassa ihan kiva juttu.


Mitä lavatanssikulttuuri tarjoaa nuorille?

Lavatanssikulttuuri on murroksessa ja siihen liittyviä asioita pitää pystyä tarjoamaan nuorille heille sopivassa paketissa. Nykyään on tarjolla paljon erillislajeja, joiden piirissä on jo paljon nuoria, näitä ovat esim. salsa, bachata, west coast swing. Suomalainen lavatanssi on kuitenkin niin ainutlaatuista, että olisi huikeaa saada nuoret kiinnostumaan myös sen ylläpitämisestä ja kehittämisestä.

Tässä ovat onneksi apuna nuoret bändit, jotka tekevät uusia sovituksia tämän hetken pop-kappaleista ja näin tuovat uudenlaista musiikkia lavoille, nimenomaan nuorten ulottuville. Hulluna Humppaa -projektilla oli kunnia tehdä yhteistyötä nuorista miehistä koostuvan Tanssiorkesteri Hurman kanssa. Bändi oli säestämässä ensimmäisiin projektin kuvauksiin liittyvää livetanssikeikkaa Häijään Tanssikrouvissa.


Hymyileväiset Hulluna Humppaa taustatiimiläiset

”Lavoille on tullut paljon uusia bändejä, jotka soittavat nuorekkaampaa musiikkia ja tekevät nykyartistien kappaleista uusia versioita”, kertoo hämeenlinnalainen Anniina Hämeenlinnan kaupunkiuutisten artikkelissa.


Haluaisitko viedä kanssamme pari- ja lavatanssia yläkouluihin ja toisen asteen oppilaitoksiin?

Tanssikoulumme on ottanut haasteen viedä tanssinopetusta Suomen yläkouluihin ja lukioihin ja olemme julkaisseet kaksi maksutonta Hulluna Humppaa-kurssia online-palvelussamme. Nämä fusku- ja bugg-kurssit on tarkoitettu paitsi nuorille itselleen, myös koulujen opettajille.

Nuorten tanssitunteja suunnitteleville opettajille ja ohjaajille on tehty kursseista oma Open opas, jossa on mukana kurssiin liittyvän materiaalin opettamiseen liittyvää asiaa ja muita hyväksi havaittuja käytänteitä yläkouluikäisten tanssinopetuksesta. 

Online-palvelusta löytyvillä maksuttomilla fuskun ja buggin live-kursseilla on tanssimassa Huittisten Pellonpuiston koulun 9-luokkalaisia oppilaita, joten kurssien avulla näkee oikeasti miten hienosti paritanssiminen sujuu kun materiaali on sopivaa. Videokurssilta on jätetty toistot ja harjoitteluvaiheet pois, muuten materiaali on autenttista opetusmateriaalia.

  • Aloita tutustumalla Hulluna Humppaa esittelyvideoon Tanssikoulumme YouTube-kanavalta

HULLUNA HUMPPAA ESITTELYVIDEOON TÄSTÄ

  • Ehdottomasti suosittelemme sinua hankkimaan itsellesi maksuttomat fusku- ja bugg-kurssit verkkokaupastamme.

MAKSUTTOMALLE BUGG-KURSSILLE TÄSTÄ

MAKSUTTOMALLLE FUSKU-KURSSILLE TÄSTÄ

  • Jos haluat lisää oppia fuskuun, löydät siihen myös kattavamman kurssin

FUSKUN PERUSKURSSILLE TÄSTÄ

  • Haluat varmasti hyviä vinkkejä ryhmän hallintaan, paritanssitunnin käytänteisiin ja livekurssin materiaalin opettamiseen? Tutustu Open oppaaseen, jonka avulla saat suunniteltua nuorille suunnatusta paritanssitunnista toimivan ja mielenkiintoisen kokonaisuuden. Lisäksi opettajille on oma FB-ryhmä, jossa voi jakaa kokemuksia tanssinopettamisesta sekä muiden opettajien että tanssikoulun väen kanssa.

FUSKUN OPEN OPPAASEEN TÄSTÄ

BUGGIN OPEN OPPAASEEN TÄSTÄ

Hulluna Humppaa -tanssikurssien avulla nuoret pääsevät tanssinopettelun alkuun ja Open oppaan kautta kouluihin saadaan kokemusperäistä tietoa siitä, mitkä asiat nuorten tanssitunneilla toimivat. Tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja päätelaitteen (esim. tietokone, tabletti tai puhelin). 


”Mikäli sinulla on haasteita tanssikurssin käyttämisessä tai tanssin oppimisessa, ota rohkeasti yhteyttä! Autamme enemmän kuin mielellämme.” Lissu


TanssinTahdissa on kiva tanssia!

Hulluna Humppaa logo

Viimeisimmät artikkelit

Pin It on Pinterest