Häät

Opettele kotona häävalssit!

TERVETULOA TANSSINTAHTIONLINE HÄÄKURSSEILLE!

TanssinTahti Online tarjoaa ensimmäisenä Suomessa tanssikursseja verkossa – pääset opettelemaan paritansseja sinulle sopivassa paikassa sinulle sopivaan aikaan. Ei enää DVD-levyjä tai arvaamattomia YouTube -videoita,  vaan nyt näet kurssit vaikkapa puhelimeltasi.

MONIPUOLISET HÄÄTANSSIKURSSIT

 

Häävalssi -kurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia valssin kauniin ja keinahtavan perusaskeleen paikallaan, kääntyen ja liikkuen sekä useamman tavan aloittaa ja lopettaa häävalssin. Näet askeleet sekä opettajaparin että hääparin tanssimana.

Häätanssikurssi -paketti on laajempi ja sen avulla koko suku voi harjoitella tavallisimmat perustanssit – tähän kuuluuvat valssin lisäksi foksi, fusku ja hidas valssi. Kurssit sisältävät perusaskelikon ja peruskuvioiden lisäksi tietoa tanssiasennosta, tanssillisesta perusliikkeestä, parityöskentelystä ja tanssietiketistä.

On ollut upeaa saada tehdä yhteistyötä  Morsius- ja juhlapukuliike Glamour Oulusta. Häävalssikurssilla tanssivan morsiamen ja sulhasen asukokonaisuudet ovat Glamourista – sieltä löydät taatusti itsellesi sopivan kokonaisuuden ja saat yksilöllistä palvelua. Suosittelemme lämpimästi!

HÄÄVALSSIN HISTORIA

Kun neito oli ryöstetty, hääjuhla alkoi sulhasen tanssittua morsiamen ympärillä. Kosimistoimintojen sijaan urhoista urhein esitti soidinmenoihin verrattavan tanssin, jonka tarkoituksena oli esitellä saalista tovereilleen.

Itse tanssimisesta tapana muotoutui myöhemmin häätraditio, johon morsiankin sai osallistua. Varsinaiseksi muoti-ilmiöksi häävalssit ja tanssit muodostuivat lähinnä kuninkaallisten ja yläluokkien häiden innoittamana, kun myös tavallinen rahvas alkoi tanssia häissään hääparin omaksi tarkoitettua tanssia. 

Häävalssi tanssitaan perinteisesti ruokailun tai muun tarjoilun jälkeen ja sen jälkeen alkaa häiden vapaamuotoisempi ohjelma, joka voi pitää sisällään pelejä ja leikkejä ja tietysti tanssia. 

Häävalssin voi soittaa paikalle tilattu pelimanni tai orkesteri tai se voi soida tallenteelta.

HÄÄVALSSI

Mikäli haluatte noudattaa perinteitä, hääpari tanssii häävalssin kahdestaan. Valssi voi olla nopea tai hidas. Tärkeintä häävalssin onnistumisessa on oikeanlainen tunnelma, ei tanssitaito. Siksi kannattaa valita tanssimateriaaliksi mahdollisimman yksinkertaista ja selkeää tekemistä —sellaista, jonka tietää hallitsevansa myös tässä jännittävässä hetkessä. Häävalssin voi korvata myös häätanssilla eli voitte myös valita itsellenne merkityksellisen biisin ja pyytää apua sen toteuttamiseen.

Vihkiparin tanssin  jälkeen tanssiin liittyvät perinteisesti vanhemmat: sulhasen isä kumartaa morsiamen äidille, morsiamen isä sulhasen äidille. Seuraavaksi isä tanssii tyttärensä kanssa ja sulhanen tanssittaa uutta anoppiaan. Tämän jälkeen muutkin halukkaat pääsevät tanssilattialle. Tämä on siis perinteinen tapa, jota toki voi muuttaa omiin häihin sopivaksi.

Morsiamen pitkä puku mahdollisine laahuksineen ja huntuineen tuo monenlaisia haasteita tanssihetkeen. Mikäli laahusta, huntua tai helmaa ei muokata vihkitilaisuuden jälkeen kevyemmäksi, on tärkeää että morsian harjoittelee liikkumista helman kanssa. Helman runsauden vuoksi askelpituu tanssissa ei voi olla pitkä, pyörähdysten täytyy olla rauhallisia ja hallittuja, nopeat suunnanmuutokset ovat haastavia. Näistä kaikista kuitenkin selvitään kun tanssimateriaali valitaan sopivasti ja harjoitellaan etukäteen.

Morsiamen tanssikengät ovat koetuksella, sillä kaikilla miesvierailla on lupa viedä hänet parketille. Siksipä kenkävalintaan kannattaa kiinnittää huomiota ja hankkia kengät, joilla on mukana tanssia.

HÄÄETIKETTI

Virallista hääetikettiä ei ole olemassa, mutta on hyvä miettiä omiin häihin tietyt ennalta sovitut käytänteet.

Juhla-asu

Valkoinen väri on perinteisesti varattu morsiamen käytettäväksi vaikka tiedettäisiinkin että morsiamella on värillinen puku. Naispuolisilla vierailla tulisi siis olla yllään jotain muuta kuin kokovalkoista —mustaa ei myöskään pidetä häihin sopivana värinä, ellei sitä raikasta värikkäillä asusteilla. Myöskään kirkas punainen ei ole suositeltava väri naisvieraille. Pitkä iltapuku kuuluu vain suureen iltajuhlaan ja sen käyttämisestä mainitaan yleensä erikseen kutsussa.

Sulhanen valitsee perineisesti ylleen frakin, shaketin tai smokin mutta myös siisti tumma puku on nykypäivänä sopiva. Kenkinä tulisi olla hyvin kiillotetut mattanahkaiset nauhakengät tai lakerikengät.

Istumajärjestys

Vihkipaikassa morsiamen suku istuu alttarista katsoen vasemmalla, sulhasen suku oikealla. Morsiusparin vanhemmat ja perhe istuvat tilan salliessa etupenkissä.

Seremonian jälkeisessä hääjuhlassa paikat. voi merkitä etukäteen tai vieraiden voi antaa itse ryhmittyä haluamallaan tavalla. Tapana on kuitenkin jättää morsiusparin lähellä olevat pöydät parin lähisuvulle.

Onnittelut, puheet ja häälahjat

Vihkimisen jälkeen vieraat toivotetaan tervetulleiksi ja morsiusparia onnitellaan. Puheet pidetään kuitenkin vasta aterian yhteydessä. Perinteisesti ensimmäisen puheen pitää morsiamen isä, sen jälkeen sana on vapaa.

Lahjoja ei anneta suoraan morsiuparille, vaan paikalle järjestetään tietty paikka, johon lahjat voidaan jättää käärepapereista purettuna. Rahaa ei aseteta näkyville.
Jälkeenpäin nuori pari kiittää lahjoista hääkuvalla tai ainakin kiitoskortilla.

TÄTÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT

Suosittelen!

Tanssintahti Onlinen häätanssikurssien avulla kuka tahansa voi oppia häävalssin ja myös oman hääporukkansa voi ottaa mukaan oppimaan häätansseja. Yllättävää ja ihanaa!

Minna Menijä