HULLUNA HUMPPAA ONLINE  -tanssikurssit ovat nuorille (yläkoulu ja toinen aste) suunniteltuja kursseja, joista tehdään oma kurssialusta opettajille, liikunnanopettajille ja -ohjaajille ja muille nuorten parissa työskenteleville. 

Suomalainen lavatanssi on ainutlaatuinen ja alati muuttuva osa suomalaista kulttuuriperintöä ja sen tutuksi tekeminen nuorille oli tärkeää kulttuurin jatkumisen näkökulmasta. Jotta nuoret aidosti innostuvat asiasta, asia täytyy pystyä ”myymään” heille heidän omista lähtökohdistaan eli tanssilaji- ja musiikkivalinnat ovat tärkeässä roolissa. Kun innostus on saatu heräämään nuorten omien lajien (fusku, bugg, lattarit, hitaat jne.) ja heille sopivan opetuksen kautta, voi pikkuhiljaa tuoda mukaan laajempaa näkemystä kulttuurista ja myös perinteisempiä tanssilajeja.

Tanssikoulu TanssinTahti on avannut online-palvelun (www.tanssintahtionline.fi), jonka kautta tarjotaan paritanssin peruskursseja. Olimme mukana Suomen Tanssinopettajain liitto ry:n organisoimassa Hulluna Humppaa -tanssikasvatushankkeessa vuonna 2015-16 ja sen positiivisista kokemuksista innostuneina päätimme käynnistää hankkeen uudestaan tanssikoulumme uuden online-palvelun alla. Nuorten kurssit julkaistaan palvelussa maaliskuun aikana.

Tammikuussa on kuvattu fuskun ja buggin perusteet, kurssilaisina meillä oli 6 huittislaista 9-luokkalaista. Lisäksi kuvasimme nuoria tanssijoita tanssimassa tanssiorkesteri Hurman live-musiikin tahtiin Häijään tanssikrouvissa. Näiden videoiden rinnalle  tehdään OpenOpas -kurssit, joissa palastellaan live-kursseilla läpikäyty asia siten, että sitä pystyisi viemään suoraan vaikkapa koulujen liikuntatunneille. Tulemme myös tarjoamaan mahdollisuutta siihen, että joku opettajistamme käy kouluttamassa opettajia kurssin asioihin.

Hulluna Humppaa Online -työryhmässä tekevät hommia Lissun lisäksi Elisa Ahonen, Maiju Landström ja Elisan opetusparina toiminut Aaron Ali-Marttila —upeaa saada ympärilleen näin huikeita tyyppejä. Kuvassa näet työryhmän lisäksi Tanssiorkesteri Hurman soittajapojat, joille lähetän isoja halauksia pyyteettömästä yhteistyöstä. Eikä käy ohittaminen ihania mukana olleita tanssijoita Sini Suikka, Anniina Salo, Outi Välimäki, Noora Hyttinen sekä Oskar Virras, Teemu Kurki ja upea 9-luokkalainen Arttu. Arttu koki samalla elämänsä ensimmäisen lavatanssi-illan, joka näytti hänelle kaikki puolensa —Arttu ihmetteli kun bändi soitti hänelle tuttuja biisejä, haki rohkeasti tyttöjä tanssimaan, huomasi että pärjää lattialla vaikka ei osaakaan tiettyä tanssilajia ja saipa kokea myös pakit —hävetköön se, joka  kehtasi ne antaa nuorelle miehelle. Mutta, taidettiin saada yksi nuori koukkuun, Artun kotimatka Aaronin kanssa sujui leppoisasti jutustellen elämyksellisen illan tapahtumista.

Kurkkaa Hulluna Humppaa Online FB-sivuja tästä.

Kuvassa Hurma, tanssijat ja Lissu&Maiju

Pin It on Pinterest