Me tanssinopettajat näemme työssämme säännöllisesti huimia itsetunnon kasvamiseen liittyviä kehitystarinoita ja olemme niistä hurjan onnellisia. On upeaa nähdä, miten arja ja ujo, itseensä vetäytynyt ja koskettamista välttävä oppilas kurssin edetessä muuttuu iloiseksi ja sosiaaliseksi ja miten hänen vetäytynyt ja hieman lysyssä ollut olemuksensa muuttuu avoimeksi ja ryhdikkääksi.

Miten tämä on mahdollista? No siksi, että tanssin avulla ihminen oppii olemaan sinut oman itsensä ja kehonsa kanssa. Tanssin avulla saadut onnistumisen elämykset tuovat tunteen osaamisesta ja tämän tunteen välittäminen parille lisää onnistumisen kokemusta eli parhaimmillaan olemme onnistumisen oravanpyörässä ja kyllähän siinä itsetunto nousee kohisten!

Huikeita ovat myös ne tarinat, joissa

  • Tunnille tulee arka ja vetäytyvä, ujo MattiMaija eli mies tai nainen. Hänellä on kenties takanaan rankkoja aikoja eikä ihmisten kohtaaminen ja uuden asian opetteleminen tunnu helpolta. Kynnys tulla mukaan tanssikurssille on kuitenkin ylitetty —ensimmäinen iso askel on otettu. 
  • Kurssin edetessä MattiMaija oppii paritanssin perusteita ja saa harjoitella niitä parin kanssa. Hän huomaa, että asia ei olekaan niin vaikeaa kuin hän etukäteen pelkäsi ja että kurssilla olevat ihmisetkin ovat ihan mukavia, joidenkin kanssa tulee vaihdettua muutama sanakin tanssien välissä. 
  • Parhaimmillaan kurssilaisista muodostuu yhteisö, joka kenties päättää lähteä yhdessä käymään tansseissa. MattiMaija huomaa olevansa osa hienoa porukkaa ja uskaltaa heittäytyä entistä vahvemmin tanssin opettelun maailmaan…positiivinen oravanpyörä on valmis pyörimään ja maailma avautuu eteen paljon kauniimpana ja mukavampana kuin ennen. MattiMaijan itsetunto on kasvanut merkittävästi pelkästään tanssinopettelun ja sen myötä syntyneen yhteisön tuen avulla. 
Aira.S.Amulin ja TanssinTahdin Lissu juttelevat siitä, miksi Online-kurssin avulla on helppo aloittaa tanssiharrastus. Lisää Lissun ja Aira.S.Amulinin jutteluja löydät YouTube-kanavaltamme.

Online-tanssikurssien avulla tuon ensimmäisen askeleen ottaminen eli oikealle tanssikurssille meneminen on helpompaa. Kun olet tutustunut paritanssin maailmaan, perusteisiin ja saanut rauhassa kokeilla askelia kotona itseksesi, sinulla on varmempi olo lähteä livekurssille. Autamme sinua löytämään sellaisen kotipaikaltasi! 

Mikäli olet jo mukana tanssikursseilla, pystyt vahvistamaan ja nopeuttamaan oppimistasi online-kurssien avulla. Tanssilajien alkeiden askelikot ja ensimmäiset kuviot ovat aikalailla vakiintuneet, joten todennäköisesti sinun kurssisi ja onlinekurssien askeleet ja kuviot ovat aikalailla samoja. Pääset siis syventämään osaamistasi online-kurssin avulla ja lisäksi saat siellä kenties vinkkiä asioihin, joita kurssillasi ei käydä läpi. Meistä jokainen kaipaa omaa rauhaa asioiden sisäistämiseen, onlinen avulla siihen on mahdollisuus. Kertailtuasi asioita kotona, olosi on entistä varmempi seuraavalle kurssikerralle mennessäsi. 

TULE MUKAAN TANSSINTAHDIN ONLINE-PORUKKAAN!

Online-kurssien avulla pääset tutustumaan näihin tärkeisiin elementteihin ja voit harjoitella niitä rauhassa kotona yksin tai parin kanssa —mikäli tarvitset apua, olemme täällä sinua varten. Opettelun jälkeen olet valmis tanssilattialle…muistathan, että tanssin kieli on kansainvälinen eli suurinta osaa tanssilajeista tanssitaan samalla tavalla myös Suomen ulkopuolella eli vaihtoaskeleella pärjäät myös maailmalla! 

Online-kurssiemme käyttämiseen tarvitset vain toimivan nettiyhteyden ja päätelaitteen (esim. tietokone, tabletti tai puhelin). 


#vaihtoaskelkansalaistaidoksi -kampanja suosittelee opettelemaan ensimmäiseksi ns. vaihtoaskeltanssin, jonka askelikolla voi tanssia käytännössä kaikkeen tasajakoiseen musiikkiin. Osta itsellesi kolmen tanssilajin paketti (foksi, tango, fusku), jossa kaikissa on pohjana vaihtoaskeltanssin askelikko tai askelten rytmi.

VAIHTOASKEL KANSALAISTAIDOKSI PAKETTI TÄSTÄ


Vaihtoaskeltanssien lisäksi on hyvä hallita valssin perusteet —tämän jälkeen pärjäätkin jo tanssilattialla minkä tahansa musiikin soidessa.

VALSSIN PERUSKURSSILLE TÄSTÄ


Aira.S.Amulin on muuten aika valloittava tuttavuus. Jos haluat tutustua paremmin, kurkkaa tänne:

AIRAN AALLOT


”Mikäli sinulla on haasteita tanssikurssin käyttämisessä tai tanssin oppimisessa, ota rohkeasti yhteyttä! Autamme enemmän kuin mielellämme.” Lissu


Viimeisimmät artikkelit

Pin It on Pinterest