HÄÄTANSSIKURSSIT

Opettele kotona häätanssit, kuten esimerkiksi häävalssi silloin, kun sinulle sopii.

Etene omaan tahtiin!

TERVETULOA TANSSINTAHDIN ONLINE-HÄÄKURSSEILLE!

TanssinTahti Online tarjoaa ensimmäisenä Suomessa tanssikursseja verkossa – pääset opettelemaan paritansseja sinulle sopivassa paikassa juuri sinulle sopivaan aikaan. Ei enää DVD-levyjä tai arvaamattomia YouTube -videoita,  vaan nyt näet kurssit vaikkapa puhelimeltasi.

Voit valita kaupastamme häävalssikurssin, jonka avulla opit yksinkertaisen ja kauniin valssin ja saat varastoon myös muutaman ”hääkuvion” ja vinkkejä juhlapukujen kanssa tanssimiseen. 

Häävalssin opetteluun tarvitset vain toimivan nettiyhteyden. Alusta toimii tabletilla, älypuhelimella, tietokoneella ja television verkkoselaimella. Kurssi on voimassa 12kk ostopäivästä.

MONIPUOLISET HÄÄTANSSIKURSSIT

 

Häävalssi -kurssi tarjoaa mahdollisuuden oppia valssin kauniin ja keinahtavan perusaskeleen paikallaan, kääntyen ja liikkuen sekä useamman tavan aloittaa ja lopettaa häävalssin. Näet askeleet sekä opettajaparin että hääparin tanssimana.

Häätanssikurssi -paketti on laajempi ja sen avulla koko suku voi harjoitella tavallisimmat perustanssit – tähän kuuluuvat valssin lisäksi foksi, fusku ja hidas valssi. Kurssit sisältävät perusaskelikon ja peruskuvioiden lisäksi tietoa tanssiasennosta, tanssillisesta perusliikkeestä, parityöskentelystä ja tanssietiketistä.

Häävalssikurssilla tanssivan morsiamen ja sulhasen asukokonaisuudet ovat oululaisesta Morsius- ja juhlapukuliike Glamourista  — sieltä löydät taatusti itsellesi sopivan kokonaisuuden ja saat yksilöllistä palvelua. Suosittelemme lämpimästi!

HÄÄTANSSI

” Kaunis, morsiusparille merkityksellinen kappale alkaa soimaan, sulhanen ojentaa kätensä morsiamelle, joka vastaa kutsuun hymyillen ujosti. Pari keskittyy toisiinsa, katsoo syvälle silmiin ja tapailee tanssiasentoa, alkaa keinahtamaan musiikin tahdissa ja antautuu tanssin pyörteisiin” —kaunista ja koskettavaa, hetki joka saa silmät kostumaan paatuneimmaltakin häävieraalta.

Perinteinen häätanssi on valssi, joka edustaa juhlavuutta ja arvokkuutta ja samalla kauniisti keinahtaen saattaa teidät tuoreena avioparin yhteiseen elämän sykkeeseen.

Häävalssi on parhaimmillaan kun löydätte valssiin yhteisen keinunnan ja kenties lisäätte siihen kauniin aloituksen ja lopetuksen. Nämä pienen alun ja lopun mausteet  tuovat mukavaa haastetta yhteisen elämänne opettelemiseen ja taatusti puhuttelevat häävieraita eikä kukaan jää kaipaamaan vaikeita askelia tai hienoja kuvioita.

 

HÄÄVALSSI

Tärkeintä häävalssin onnistumisessa on oikeanlainen tunnelma, tanssitaito on sivuroolissa. Siksi kannattaakin valita tanssimateriaaliksi mahdollisimman yksinkertaista ja selkeää tekemistä —sellaista, jonka tietää hallitsevansa myös tässä jännittävässä hetkessä. Nykyään moni hääpari korvaa häävalssin häätanssilla eli valitsee itselleen merkityksellisen biisin ja pyytää apua sen toteuttamiseen. 

Perinteisesti hääpari tanssii häävalssin kahdestaan, tämän jälkeen tanssiin liittyvät  vanhemmat: sulhasen isä kumartaa morsiamen äidille, morsiamen isä sulhasen äidille. Seuraavaksi isä tanssii tyttärensä kanssa ja sulhanen tanssittaa uutta anoppiaan. Tämän jälkeen muutkin halukkaat pääsevät tanssilattialle. Tämä on siis perinteinen tapa, jota toki voi muuttaa omiin häihin sopivaksi.

Morsiamen pitkä puku mahdollisine laahuksineen ja huntuineen tuo monenlaisia haasteita tanssihetkeen. Mikäli laahusta, huntua tai helmaa ei muokata vihkitilaisuuden jälkeen kevyemmäksi, on tärkeää että morsian harjoittelee liikkumista helman kanssa. Helman runsauden vuoksi askelpituus tanssissa ei voi olla pitkä, pyörähdysten täytyy olla rauhallisia ja hallittuja, nopeat suunnanmuutokset ovat haastavia. Näistä kaikista kuitenkin selvitään kun tanssimateriaali valitaan sopivasti ja harjoitellaan etukäteen.

Morsiamen tanssikengät ovat koetuksella, sillä kaikilla miesvierailla on lupa viedä hänet parketille. Siksipä kenkävalintaan kannattaa kiinnittää huomiota ja hankkia kengät, joilla on mukana tanssia.

HÄÄETIKETTI

Virallista hääetikettiä ei ole olemassa, mutta on hyvä miettiä omiin häihin tietyt ennalta sovitut käytänteet.

Juhla-asu

Valkoinen väri on perinteisesti varattu morsiamen käytettäväksi vaikka tiedettäisiinkin että morsiamella on värillinen puku. Naispuolisilla vierailla tulisi siis olla yllään jotain muuta kuin kokovalkoista —mustaa ei myöskään pidetä häihin sopivana värinä, ellei sitä raikasta värikkäillä asusteilla. Myöskään kirkas punainen ei ole suositeltava väri naisvieraille. Pitkä iltapuku kuuluu vain suureen iltajuhlaan ja sen käyttämisestä mainitaan yleensä erikseen kutsussa.

Sulhanen valitsee perinteisesti ylleen frakin, shaketin tai smokin mutta myös siisti tumma puku on nykypäivänä sopiva. Kenkinä tulisi olla hyvin kiillotetut mattanahkaiset nauhakengät tai lakerikengät.

Istumajärjestys

Vihkipaikassa morsiamen suku istuu alttarista katsoen vasemmalla, sulhasen suku oikealla. Morsiusparin vanhemmat ja perhe istuvat tilan salliessa etupenkissä.

Seremonian jälkeisessä hääjuhlassa paikat. voi merkitä etukäteen tai vieraiden voi antaa itse ryhmittyä haluamallaan tavalla. Tapana on kuitenkin jättää morsiusparin lähellä olevat pöydät parin lähisuvulle.

Onnittelut, puheet ja häälahjat

Vihkimisen jälkeen vieraat toivotetaan tervetulleiksi ja morsiusparia onnitellaan. Puheet pidetään kuitenkin vasta aterian yhteydessä. Perinteisesti ensimmäisen puheen pitää morsiamen isä, sen jälkeen sana on vapaa.

Lahjoja ei anneta suoraan morsiuparille, vaan paikalle järjestetään tietty paikka, johon lahjat voidaan jättää käärepapereista purettuna. Rahaa ei aseteta näkyville.
Jälkeenpäin nuori pari kiittää lahjoista hääkuvalla tai ainakin kiitoskortilla.

TÄTÄ MIELTÄ ASIAKKAAMME OVAT

Suosittelen!

Tanssintahti Onlinen häätanssikurssien avulla kuka tahansa voi oppia häävalssin ja myös oman hääporukkansa voi ottaa mukaan oppimaan häätansseja. Yllättävää ja ihanaa!

Morsian, kesähäät 2019

Liity uutiskirjeen lukijaksi

Julkaisemme kuukausittain uutiskirjeen, jossa kerromme mitä TanssinTahti Online -koulussa tapahtuu ja mitä muuta mielenkiintoista Tanssikoulu TanssinTahdilla ja sen läheisillä yhteistyökumppaneilla on menossa.

Tilaa uutiskirje, niin pysyt mukana ja saat tarjouksia!