fbpx

Tiedättekö mitä? Oletettavasti suhtautuminen tanssimiseen ja tanssinoppimiseen tulee muuttamaan melkoisesti muotoaan tämän koronaepidemian aikana. Tämä aika pakottaa meidät hakemaan uudenlaisia lähestymistapoja omiin totuttuihin tapoihin ja tuo vääjäämättä myös uusia tottumuksia. Yllättäen asiat, joiden ei olisi ajatellut sopivan itselle saattavatkin ruveta tuntumaan mukavilta ja niistä tulee meille uusi tapa. 

Tanssin hyvää tekevistä vaikutuksista on puhuttu viimeisten vuosien aikana paljon ja niihin me kaikki voimme varmasti yhtyä. Halu tehdä itselle hyvää säilyy ja tanssimista voi onneksi harjoitella nyt myös kotona, siihen tämä korona-aika antaa meille lukemattomia erilaisia mahdollisuuksia. 

”Tärkeintä on, että tanssisi säännöllisesti ja että nauttii. Eikä tanssiakseen tarvitse aina lähteä tanssitunnille tai humppalavoille. Kotisohvalta kannattaa pönkiä jaloilleen ja pyörähtelemään lattialla mieluiten päivittäin: telkkari tai radio päälle tai lempilevy soittimeen!

Hanna Poikonen, aivotutkija

Humppis-tanssiliikuntatunnit

TanssinTahti Onlinen Humppis-tanssiliikuntatunnit ovat tanssikoulumme omien opettajien vastine Lavis- tai Tanssiksi -nimisille tuotemerkeille. Kyseessä ei siis (ainakaan toistaiseksi) ole rekisteröity tuote, halusimme vain nimetä yhtenäisellä tavalla eri opettajien suunnittelemat tanssi-iloittelut. Tunnit ovat yhdistelmä lavatanssia ja jumppaa.

Kotona etätöitä tekevä rouvashenkilö löysi TanssinTahti Online-livekursseista itselleen Humppis-tunnit ja saatuaan Karoliinalta apua teknisten haasteiden kanssa on lähes päivittäin tanssinut sekä Elisan että Rosan tunteja läpi ja odottaa malttamattomana uusien julkaisua. ”Nämä tunnit ovat oikeita hyvänmielen tunteja ja useimmiten lopetan etätyöpäivän jommankumman ihanan opettajan kanssa. Karistan koneella istumisen jumit kehostani ja vapautan mielen työasioista. Ihana tapa siirtyä ”töistä kotiin!”


Rosan Humppis 45min —–tällä tunnilla musiikkina on suomalaista vanhempaa ja uudempaa tanssi-iskelmää

Elisan Humppis 20min —-tällä tunnilla tanssitaan salsaa, humppaa, fuskua ja jiveä

Elisan TanssinTahdissa Humppis 20min — tässä tanssituokiossa pääset jammailemaan Tanssin Tahdissa -levyjen biisien tahdissa. Voit halutessasi ostaa samalla levytkin itsellesi. (tulee verkkokauppaan 22.4.2020)


Latinoshow ja showtanssitunnit

Kotona meistä jokainen uskaltaa ylittää itsensä, näyttää typerältä ja tuntea itsensä kömpelöksi…ja kohta ylittää itsensä oppimalla uuden taidon tai pysymällä mukana haastavammassa tanssisarjassa. TanssinTahdin kaikki opettajista jokainen kaipaa tanssia myös omaan elämäänsä ja mm. Marjukka on ottanut ohjelmaansa oppia uusia tanssillisia taitoja ihan rauhassa itsekseen, kotona. Usko tai älä, tanssia pitään harrastaneilla ja jopa tanssinopettajilla itsekritiikki uuden taidon opettelemisen kohdalla on ihan yhtä kova kuin aloittavallakin tanssijalla. 

Jos paritanssinharrastajana haluat haastaa itseäsi, suosittelen tutustumaan Maikin latinoshow- ja showtanssitunteihin. Osa tuntien materiaalista on tuttua juttua, mutta lopputunnin tanssisarja voi haastaa, jos ei ole tottunut tanssimaan asioita koreografiassa. Mutta ah se tunne, kun saat sarjan tanssittua läpi ja koet oppineesi jotain uutta! ….ja kotonahan saat treenata asiaa ja hankalaa kohtaa juuri niin monta kertaa kuin haluat eikä kukaan katso töppäilyjäsi. Sitä paitsi, MOKA ON LAHJA, ota siis rohkeasti haaste vastaan ja tutustu itsellesi ihan uuteen tanssilajiin. 

Maikki kirjoitti näistä asioita pari viikkoa sitten blogitekstin, lue se tästä.

”Jokaisella kollegan pitämällä etätanssitunnilla minulle on tullut sellainen olo, että minä TANSSIN. Tanssimisen tunnetta ei itselleni muuta se, tekeekö sitä tanssisalissa, ulkona vai omassa makuuhuoneessa. Minulle eli Maikille, hieman varovaiselle kokeilijalle, tämä kotitreenaaminen itseasiassa sopii todella hyvin. Oman olohuoneen turvassa uskallan kokeilla uusia asioita rohkeammin, kun ei ole sellainen olo, että joku katselee tai arvostelee.”

Maikki

Maikin Latinoshow, osa 1 —-tällä tunnilla pääset haastamaan itseäsi rumban, salsan ja samban elementtien parissa.

Maikin Latinoshow, osa 2 —tämän tunnin materiaali pohjautuu jiveen.

Lue showtanssitunneista lisää ”lapset ja nuoret” -otsikon alta.


Lissun tanssitekniikkatuokiot

Lissun tanssitekniikkatuokioiden avulla pääsee pureutumaan tarkempaan tekniikkaan ja oppii, miten asiat lattareissa rakentuvat. Nämä tuokiot sopivat sekä sinulle, joka haluat opetella asiat alusta asti perusteellisesti ja ymmärtäen että sinulle, jolla on jo paljonkin tanssikilometrejä takana, mutta kaipaat lisää laatua tekemiseesi. Lähes joka kerta Lissun pitäessä pidemmällä olevien tanssitunteja leireillä tai muissa tapahtumissa tulee kommenttia: ”Miksi näitä asioita ei opeteta jo alkeiskursseilla?”. No nyt näitä on mahdollista harjoitella rauhassa ja palata itselle haasteelliseen asiaan aina uudestaan ja uudestaan. 

” Vihdoinkin ymmärsin, missä järjestyksessä minun kannattaa asioita harjoitella. Aiemmin kylkien liikuttelu ja pepun keikuttelu tuntuivat irrallisilta osilta, nyt löysin logiikkaa näiden asioiden harjoitteluun!

Nainen, pidempään tanssia harrastanut

Lissu on kouluttanut tanssinopettajia ja -ohjaajia yli 30 vuoden ajan ja näinä vuosina (vuosikymmeninä, apua!) hän on muodostanut myös omaan opetukseensa tavan rakentaa taidon oppimista palanen kerrallaan ja on aina ollut sitä mieltä, että haluaa jakaa kaiken oppimansa omille opettajaoppilailleen. Joten nämä tanssitekniikkatuokiot toimivat myös erinomaisena esimerkkinä sinulle, joka kenties jo opetat pariatanssia tai haluaisit joskus opettaa. Se, että alussa lähtee ottamaan mallia kokeneempien opettajien tavasta lähestyä asioita, käyttää termistöä, hokemia jne jne on hyvä lähtökohta lähteä opettelemaan omaa opettamista. Kukaan ei voi täysin matkia ketään eikä kenestäkään tulee samanlaista opettajaa kuin esikuvastaan, vaikka kuinka tekisi asiat samalla kaavalla.

Tästä tanssivinkki-videossa saat maistiaisen rumba-boleron tekniikkatuokiosta

Lissun lattaritekniikka, osa 1 —-tässä tekniikkatuokiossa pureudutaan lattarien vartalonkäytön ja painontunteen perusteisiin ottamatta kantaa mihinkään yksittäiseen lajiin

Lissun lattaritekniikka, osa 2 —tässä tuokiossa sovelletaan osan 1 asioita rumba-boleron perusteisiin

Lissun vakiotekniikka, osa 1 —tämä tekniikkatuokio johdattaa sinut vakiotanssinomaisten lajien kehonpainon liikuttamisen ja perusliikkumisen lähteille. (tulee verkkokauppaan 22.4.2020)


Kehonhuolto ja syvävenyttely

Jokaiselle tanssijalle kehonhuoltaminen ja sen kunnosta ylläpitäminen on tärkeää sekä jaksamisen että myös oppimisen näkökulmasta. Kun lihastasapaino on kunnossa, keho jaksaa pitkiäkin tanssi-iltoja ja treenejä. Motorinen oppiminen eli taidon oppiminen tapahtuu kehossa helpommin, kun linjaukset, liikkuvuus ja kehon liikeradat toimivat optimaalisesti. 

Rosan kehonhuoltotunti sopii erinomaisesti aloittamaan etätyöpäivän tai rentoutushetkeksi päivän jälkeen. Rauhallisesti tehdyt liikkeet avaavat kehoa ja täyttävät sen voimaannuttavalla energeialla. 


Kehonhuoltotunnin löydät tästä.


Syvävenyttely maistuu makealta päivän päätteeksi tai vaikkapa hikisen Humppis-tunnin jatkoksi. Sen avulla lihakset palautuvat lepopituuteen ja olo kehossa on rentoutunut ja levollinen. 

”Syvävenyttelytuokio on toiminut minulle rentouttavana ja kehoa huoltavana hetkenä jo useamman tietokoneen ääressä vietetyn työpäivän jälkeen. Pitkän päivän jälkeen en enää jaksaisi lähteä muualle jumpalle, mutta venyttelyn tekeminen kotona olohuoneen matolla toimii!”

Minä-ite eli Lissu

Rosan syvävenyttely löytyy tästä.


Lasten ja nuorten tunnit

Ihan uutena tuotteena Onlinen livekursseilla on tarjolla tanssitunteja lapsille ja nuorille. Kiddiejam-tanssituokiot ovat hurmanneet koulumme viikkoryhmien oppilaita koko koronaepidemian ajan. Nyt Elisan kanssa on kuvattu kolme Kiddiejam-tanssituokiota verkkokauppaan, näiden teemoina on kirjaimet, liikenne ja Peppi Pitkätossu. Tuotteet ilmaantuvat kauppaan lähiaikoina, osa siellä onkin jo. Mikäli siis tunnet pienen tanssi-intoisen tyypin, ilahduta hänen päiväänsä tanssimalla vaikka yhdessä nyt tarjolla oleva Peppi Pitkätossun seikkailutunti tai opettele kirjaimia discotanssimateriaalin avulla. KIRJAINTUNTI ON MAKSUTTA TARJOLLA OMIEN PAIKKAKUNTIEMME VARHAISKASVATUKSEN JA ALKUOPETUKSEN KÄYTTÖÖN! (Ii, Kello, Liminka, Punkalaidun ja Sastamala)


Kiddiejam Peppi-tunti löytyy tästä.

Kiddiejam kirjaimiin pääset tutustumaan tästä.

Jos et vielä tiedä, mitä Kiddiejam on, kannattaa lukea tämä blogiteksti.


Maikki ja Anniina ovat kuvanneet koulujen etäopetuskäyttöön show- ja discotanssin alkeistunnit. Nämä tunnit ovat myynnissä verkkokaupassamme JA SHOWTANSSITUNTI ON MAKSUTTA TARJOLLA OMIEN PAIKKAKUNTIEMME KOULUILLE!

Molempien tuntien tanssimateriaali soveltuu hienosti myös nuorille ja aikuisille, biisivalinnat tunneilla on tehty alakoululaisia ajatellen…mutta, haastapa itseäsi kokeilemaan ihan uutta tanssilajia!


Maikin showtanssitunti, alkeistaso

Maikin ja Anniinan discotanssin alkeistunti


Koskapa emme pääse nyt porukalla tekemään asioita, kehotan jokaista tarttumaan seuraafaksi parhaaseen vaihtoehtoon ja tekemään itselle tärkeitä asioita itsekseen…ja voihan sitä samalla vaikka ilahduttaa lemmikkieläintään tai vaikka puolisoaan kaikenlaisilla hullutuksilla!

Nautinnollisia itsekseen treenaamisen aikoja meille kaikille! 


Vastaan ja autan mielelläni, mikäli sinulla on jotain kysyttävää tai kommentoitavaa. lissu@tanssintahti.com, 050-4431011.

Pin It on Pinterest